Cum amenajez holul de intrare

Este bine găsim cele mai corecte elemente de iluminat și locuri corespunzătoare de amplasament. Iluminarea corectă a holului este foarte importantă pentru crearea unui climat afectiv. Sunt recomandate lămpile amplasate pe pereți nu pe tavan, lămpi cu semi-abajur, felinare, aplice, veioze amplasate pe corpuri din spații întunecate, oglindă amplasată pe un corp, usă sau perete pentru mărirea orizontului, becuri sub formă de făclie cu lumină intermitentă, lustre cu bec cu lumină variabilă, etc.

Înfrumusețarea lui se poate face prin adăugare de etajere, nișe, covoare de mici dimensiuni așezate pe parchet, obiecte de iluminat, măsută pentru vază cu flori, etc.

Coordonarea culorilor trebuie să pornească de la tonuri calde și, foarte rar, la tonuri reci.

De preferat ca locurile de depozitare ale unor obiecte (haine, încălțăminte) să fie prevăzute în locuri care nu deranjează ochiul uman-cel mai sever critic de artă.

Dacă vreți să scoateți în evidență numai anumite porțiuni ale holului, atunci optați pentru alegerea și montarea unui tapet viu, colorat, menit să reflecte amprenta căminului vostru.

Puteți folosi fototapetul cu imagini realizate de profesioniști sau chiar de voi. Mai nou, se folosește foarte mult fototapetul pe pânză.

Nu uita de elemente de iluminat care să aibă verticalitate, întregind astfel ideea de spațiu. Holul înalt permite utilizarea unui corp de mobilă foarte înalt, aproape de tavan, cu rafturi pe care să așezi obiecte de îmbrăcăminte, bibliorafturi cu diverse documente, cărți, reviste , ziare,colecții de CD-uri, elemente decoraționale. Se pot amplasa suporți pentru ghivece de flori, pe pereți se pot pune multe tablouri, fotografii.

Pe lângă elementele de strict necesar, aici se pot amplasa rafturi sau etajere pentru expunerea unor cărți sau obiecte de design. Obiectele menționate mai sus pot avea dimensiuni mai mari pentru că de această data spațiul ne permite. Materialele din esență lemnoasă bine băituite și lustruite dau o notă de eleganță. Se pot adăuga, în debarale (spații de depozitare) o multitudine de obiecte cu utilizare imediată la intrarea sau ieșirea din casă. Este interesant de văzut cât de elegant se poate aranja un hol lung.